Workshop de bakker en de brouwer
Workshop de bakker en de brouwer

Workshop de bakker en de brouwer

Brood en bier worden allebei gemaakt van graan en zijn afhankelijk van een goed en gezond gistingsproces. Samen vormen ze dan ook de ideale combinatie om brood met een nog diepere smaak te creëren. Tijdens deze workshop maken we 3 zeer uiteenlopende broden waarbij we met bier of overschotten van het maakproces van bier werken. Het Mechels Vloerke is al jaren een Broodbroeders-klassieker gemaakt met Gouden Carolus, hij vormt dan ook het startschot van deze workshop. 

We gaan dieper in op granen, gistingsprocessen en steken zoals in al onze workshops zelf de handen uit de mouwen. Je krijgt tips van een professionele brouwer en bakker! 

Belangrijk: in deze workshop wordt geen bier gebrouwen.

Als lunch voorzien we ons desembrood, heerlijke kazen van Schockaert en drankjes van Bâtard Beer (Sambucus)

We werken met kleine groepen zodat er voldoende tijd is voor alle deelnemers

Wat krijg je na afloop mee?

  • Stokbrood met bier
  • 1 x Mechels vloerke 
  • 1 x roggebrood met stout
  • Linnen zak van Broodbroeders
  • Receptfiches 
  • 2 kilo tarwebloem van Molens vanden Bempt

De workshop duurt

5.5 u

Kostprijs

€115

Keuze datum

Aantal personen

<< terug naar overzicht
webdesign: Buro Knal / webdevelopment: Sitemanager